2015. február 13., péntek

Un loc unde (aproape) se opreşte timpul

Plimbând pe sub arborii înalţi ai Parcului Central, ocolind lacul, întâlnim clădiri din timpuri îndepărtate - cu balustrade şerpuitoare, scări impunătoare, curţi interioare. O astfel de clădire găzduieşte un loc cu totul aparte care te impresionează.

În acest loc timpul aproape se opreşte.

Vizitatorul ia loc într-un fotoliu antic, ori se aşează la pian în timp ce savurează muzica lină. Dar mai savurează ceva în afară de muzică...Dar să nu fugim înainte, nu avem motiv pentru grabă. Mobilier antic, lustre, cărţi şi tablouri umplă spaţiul şi lumina care pătrunde prin geam şi care se reflectă ca un curcubeu pe căni, ceşti şi cutii. Multe cutii. Pe rafturi se aliniază variaţiile "negre", urmat de "verzi", apoi de "fructe" şi nu în ultimul rând de "specialităţi". 


Da: ceaiuri se aliniază în cutii, în variaţii, culori şi gusturi de toate felurile - aproape nouăzeci de sortimente concurează pentru a fi ales. Vizitatorul alege şi aşteaptă. Doar la prepararea ceaiului nu se opreşte timpul. Totul stă pregătit pe tavă şi aşteaptă până fierbe apa în samovar apoi începe numerotarea inversă. Abia aşteaptă să fie savurat de vizitator în toată splendoarea sa. Ceasul sună şi deja porneşte. Cu mişcări graţioase se umple ceaşca şi de aici nu e cale de întoarcere. Timpul trece, ceaiul se consuma, discuţia hoinăreşte, iar dintr-odată vizitatorul observă că deja lumina lumânării umplă încăperea.


Parcă s-ar fi oprit timpul, şi totuşi, ce repede a trecut!

Cluj-Napoca, 09 februarie 2015



P.S. Place+Photo: Ceainăria QuiOneQuint, Cluj-Napoca, Str. Cişmigiu nr.1/14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése