2013. december 6., péntek

Frumusețea se află în detalii

Stăteam la lucru, când telefonul semnaliza un SMS. Un mesaj scurt și la subiect: ”Ai chef să mergem la lacul Câlcescu? Într-o oră suntem în Petroșani!” Răspunsul a fost la fel de succint: ” Termin la birou, fac bagajul și putem pleca.” Vă da-ți seama cu ce rapiditate mi-am terminat treburile și deja eram în fugă spre stație, apoi spre cămin. Rucsacul scos, haine de munte, pelerină, bocanci și alte chestii și deja coboream la mașină.

Lacul Câlcescu


Lacul Câlcescu este situat în partea estică a munților Parâng, la o altitudine de 1925 de m, fiind cel mai întins iezer din acest masiv. Lacul poate fi accesat din mai multe direcții. Noi ne-am dus pe lângă râul Lotru, care izvorește din lac. La început traseul merge pe un drum forestier, care apoi trece prin pădure. Mai în amonte traseul, alocuri cu marcajul abia vizibil, trece peste râu, și ești nevoită să te desculți și să mergi prin apă. Ieșind din pădure, poteca se continuă printre tufișuri și pe bolovani mari, alocuri pe zăpadă înghețată în mijlocul lunii iunie. În jurul tău este din ce în ce mai multă apă, până zărești lacul în toată splendoarea lui, cu muntele în spate.

La această drumeție am făcut mai multe fotografii și ami ales despre detalii, că muntele e fabulos nu doar prin măreția sa, ci și prin detaliile lui.

Vizionare plăcută!











:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése